Belföld

Németh Szilárd gajra vágta a nyelvtant

Az állami hírügynökségnek sem tűnt fel.

Az ellenzék ismét gallyra vágná Csepelt

Ezzel a címmel adta ki Németh Szilárd, a Fidesz csepeli választókerületi elnökeként közleményét, amelyben bírálta Karácsony Gergelyt, aki szerinte úgy mutatta be a csepeli ellenzéki polgármester-jelöltet, hogy nemrég még úgy tudta, Csepel Észak-Pest része. Németh Szilárd miután számonkérte Karácsony helyismeretét, újra megismételte a helyesírási bakit.

Ők annak az MSZP-nek a helyi vezetői, amelyik 2010 előtt már gallyra vágta Csepelt.

Utána írt elvtársi korrupcióról, többmilliárdos adósságról, a  közvagyon lenyúlásáról, amit a csepeliek meg akartak szüntetni, amikor 2010-ben a Fideszt bízták meg a kerület rendbetételével. Az persze kérdéses, Németh miért tart a kertészkedő ellenzéktől, hiszen gallyra vágni Csepelt szinte lehetetlen feladat.

Azt kellett volna írnia, ha Csepel lepusztítására gondolt, hogy az „ellenzék gajra vágná” kerületét. Mindenesetre az MTI is így adta ki a hírt

Németh Szilárd: az ellenzék ismét gallyra vágná Csepelt

A korrektoroknak egyébként régi mániája, hogy azért kell j-vel írni, mert a gaj a jiddis (mások szerint ismeretlen eredetű) jövevényszó rövidült alakja, tehát helyesen gaj(ra megy/tesz/vág). A lényeg, amikor valami „gajra megy” az romlik el, megy tönkre, a  gallyakhoz ennek semmi köze.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik