Belföld

Sanyargatással, veréssel kényszerítettek szexmunkára két nőt

A Pécsi Járásbíróság letartóztatott kedden egy férfit, mert fogvatartott és prostitúcióra kényszerített két nőt külföldön. A férfi letartóztatását kétrendbeli, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett kerítés, a személyi szabadság aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett megsértésének bűntette és könnyű testi sértés gyanúja miatt rendelték el.

A nyomozás adatai a férfi egy ismeretlen társával fenyegetéssel, majd többszöri veréssel arra kényszerítette a szabadságuktól megfosztott nőket, hogy prostituáltként dolgozzanak, majd az ezért kapott pénzt elvették tőlük.

A nők a bántalmazások miatt nem mertek ellenkezni, csak szökésük után tettek feljelentést. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ellene más büntetőeljárás is van folyamatban. Letartóztatását azzal indokolták, hogy tartani lehet attól, a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, mások befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi eszközök megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményeket követne el. A bíróság végzését az ügyész valamint a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik