Belföld

Folyóba dobta az ellopott széfet egy berettyóújfalui munkás

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki titokban lemásoltatta ismerőse lakáskulcsát és az ingatlanból ellopta a pénzt, valamint ékszereket tartalmazó beépített széfet.

A férfi tavaly ősszel nyílászárót cserélt a megrendelő berettyóújfalui lakásában. A tulajdonos a munkálatok elvégzése után a lakásában fizette ki a munkást, aki látta, hogy hol tartja a pénzét.

A férfi ezt követően többször is találkozott a megrendelővel, és alkalmanként dolgozott neki. A férfi így ismerte a munkabeosztását és azt is tudta, hogy a hátizsákjában tartja a lakáskulcsait. Egy alkalommal közösen dolgoztak egy helyszínen, amikor a férfi észrevette, hogy ismerőse a gépjárműben felejtette hátizsákját. Kivette a kulcsokat és azokat a tulajdonos tudta nélkül lemásoltatta.

A férfi tudta, hogy a tulajdonos mikor nincs otthon, így az esti órákban a lemásolt kulccsal bement a lakásába, ahonnan kiszerelte és elvitte a trezort.

A férfi aznap este kocsival a Berettyó folyóhoz ment, ahol a parton csavarhúzóval felfeszítette a széfet. Kivette a borítékokban tárolt készpénzt, ékszereket és különböző okiratokat, majd a trezort a folyóba dobta, az értékeket pedig elrejtette.

A munkás az ismerősének és élettársának közel tíz és fél millió forint kárt okozott, ami önkéntes átadással és lefoglalással teljes egészében megtérült.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik