Belföld

Toroczkai kiosztotta Berkit, Puzsért, Nagy Blankát

Őket leripacsozza és azt mondja, nem érdekli, ha rasszistázzák őt, mert szerinte meg a Momentum a szélsőséges.

A Magyar Hírlapnak Toroczkai László azt mondja, a Mi Hazánk Mozgalom ősszel, az önkormányzati választásokon nagyon komoly hátrányból indul politikai ellenfeleivel szemben. Állami támogatás híján ezért csak ott lesz jelöltjük, ahol van értelme az indulásnak. Nem cél, hogy lefedjék az országot, de ahol már jelen vannak, ott szeretnének újrázni. Ő is Ásotthalmon, de sok helyen lesz jelöljük.

Ők is elégedetlenek Tarlós István munkájával, de a pártelnök személyes véleménye szerint kevéske pénzüket nem szabad egy

reménytelen, és egyre inkább bohózatba fulladó főpolgármester-választásra

költeni. Erről még nincs elnökségi döntés. Az EP-választáson a  legerősebb megyéikben (Csongrád, Nógrád, Jász-Nagykun) azt látták, hogy a támogatásban jól lemérhető, ha már jelen vannak. Törökszentmiklóson másodikok lettek a Fidesz mögött, amit azzal magyaráz, hogy nekik köszönhetően előzetesbe került egy bűnöző. Nem tart tőle, hogy éppen a törökszentmiklósi és más ügyek miatt megbélyegzik őket, már megszokta, hogy mindenféle jelzővel illetik őt és az általa vezetett mozgalmakat. Szerinte az elmúlt húsz évben

már a magyar emberek is immunissá váltak ezekre. Nem érdekli őket, hogy egyesek kit neveznek szélsőségesnek. Ez mindig megközelítés kérdése.

Ők csak a tradicionális értékrendet védik, tehát normálisak. Ő a Momentumot tartja szélsőségesnek, mert szerinte szemben állnak a normalitással azok, akik

a család intézményét, a férfi-nő kapcsolatát, a gyermekközpontú családmodellt vagy a hagyományos értékeket támadják.

A politika már a béka feneke alatt

Toroczkai szerint Berki Krisztián, Nagy Blanka, Puzsér Róbert politikai pályára léptetése jelzi, hogy a magyar politikai közélet színvonala a béka feneke alatt van, nagy tragédiának tartja, hogy „ilyen embereket egyáltalán jelöltnek állítanak”.

Ennél már csak az lenne rosszabb, ha a magyar választók tömegei tényleg szavaznának is az ilyen jelöltekre. De a magyar embereket sokkal bölcsebbnek tartom ennél.

(…) Egy Berki Krisztián, egy Nagy Blanka vagy egy Puzsér Róbert más kérdés: Ők ripacsok, akik egyszerűen nem alkalmasak arra, hogy egy települést elvezessenek, és ezt a választók is jól tudják.

Vona Gábor visszatéréséről a politikai közéletbe azt mondja, a Jobbikot eddig is volt elnöke irányította a háttérből, és bár mára  hiteltelenné vált, ravasz és veszélyes politikus, mert nincsenek elvei, csak a hatalom érdekli.

A feladata, hogy a normális, tisztességes, de félrevezetett magyar választópolgárokat a beteg világot és nemzethalált óhajtó balliberális pártok, a Momentum vagy éppen a DK felé vigye.

A volt jobbikosok mellett ősszel már az LMP-ből kiábrándult szavazókra is számít, hiszen ők nemcsak nemzeti radikálisok, hanem zöldek is.

A hazáját csak az tudja szeretni, aki a környezetét is szereti és óvja, ezért azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy legyünk mi Európa első, önmagát nemzeti radikálisnak meghatározó zöld pártja.

A harmadik utat járják

Bár keresték mindenhonnan helyi szervezeteiket, de ők maradnak a harmadik úton, nem csatlakoznak semmilyen tömbhöz. Ezt az értékrendjük lehetetlenné  is teszi. Toroczkai nagyon fontosnak, értékrendi kérdésnek nevezi a korrupció elleni harcot, és azt, hogy egy településen rend és közbiztonság legyen.

Nagyon elégedett az EP-választáson elért 3,3 százalékos eredménnyel, és azt mondja, pártja mögé még több szimpatizáns áll majd, ha visszakapják a bizalmat, amit a Jobbik elvett tőlük,

hogyha megértik az emberek, hogy a Mi Hazánk Mozgalmat nem Vona Gábor vezeti és, hogy a mi pártunk nem árulók gyülekezete, mint a Jobbik, akkor nagyon nagy meglepetést okozhatunk a jövőben a választásokon.

Szerinte hirtelen akár meg is triplázódhat szavazóik száma. Az EP választási eredmények számára azt jelzik, hogy a Jobbik mintegy 10 százaléknyi szavazója nem ment el szavazni, kivár. Rájuk is számít, szerinte nem kérdés, hogy 2022-ben bejutnak az Országgyűlésbe.

Kiemelt kép: Toroczkai László polgármester, a mozgalom elnöke beszél a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusán az ásotthalmi sportcsarnokban július 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik