Belföld

Szerdától papírunk lesz arról, hogy hová kell mennünk október tizenharmadikán

Amit akár el is dobhatunk.

Szerdán kezdik kézbesíteni a mintegy nyolcmillió választópolgárnak az október tizenharmadikai önkormányzati választás értesítőjét.

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal.

Az értesítőket a Magyar Posta viszi ki legkésőbb augusztus huszonharmadikáig; ha valaki nem kapja meg a céduláját, a helyi választási iroda vezetőjénél, vagyis a jegyzőnél jelezheti az adminisztrációs anomáliát, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Akik még nem nagykorúak, de a választásig betöltik tizennyolcadik életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza, és megtalálható rajta a szavazás pontos helye és ideje.

Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazásnak.

A szavazásra a választópolgárnak a lakcímkártyáját kell elvinnie, továbbá igazolnia kell személyazonosságát érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik