Belföld

Nyílt utcán szúrtak halántékon egy nógrádi férfit, másnap meghalt

A Salgótarjáni Járásbírság nyomozási bírája két hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanús szerint nyílt utcán szúrt halántékon egy férfit tavaly augusztusban.

A férfi harmadikán az esti órákban beült a kocsiba az ismerősével, azonban pár méter megtétele után megállt az úttest közepén, mivel meglátta az ott tartózkodó haragosát. Indulatosan kiugrott a kocsiból, és nekifutásból mellkason rúgta, majd halántékon szúrta. A gyanúsított ismerőse ekkor közéjük ugrott, és szétlökte őket, hogy megakadályozza a további bántalmazását.

A támadó elmenekült a helyszínről, ismerőse viszont ott maradt, és az utcán lévő szemtanúkkal megpróbált az áldozatnak segíteni. A megkéselt gyalogost kórházba vitték, de másnap meghalt.

A letartóztatásban lévő férfival szemben emberölés miatt indult eljárás. Az elkövetéskor használt szúró eszköz azóta sem került elő. A bíróság szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítése miatt meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzésével szemben a gyanúsított fellebbezéssel élt.

Fotó: Illusztráció/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik