Belföld

Öltözőben hagyta a drogot, volt főnöke feljelentette, a java azonban csak ezután következett

Saját magát buktatta le egy kábítószer készítésével foglalkozó görcsönyi férfi. A férfi az egyik országos áruházlánc pécsi áruházában dolgozott, ám megszűnt a munkaviszonya. A távozásakor elfelejtette rendesen kiüríteni az öltözőszekrényét, ezért a volt főnöke drogot talált benne, amikor át akarta azt adni az új dolgozónak.

Volt főnöke az eset után értesítette a rendőröket, akik lefoglalták a marihuana-gyanús növényi származékot, majd házkutatást tartottak a férfinál. A házkutatás során több, mint fél kilogramm kábítószer-gyanús anyagot, ismeretlen folyadékot, és több mint másfél millió forintot foglaltak le.

Ezzel azonban még nem volt vége a lebukásnak. A gyanúsított egy másik ingatlanában ugyanis egy kábítószer előállítására alkalmas laboratóriumot is találtak a nyomozók.

Mivel az eljárás jelenlegi szakaszában alaposan tartani lehet attól, hogy a büntetlen előéletű férfi megpróbálná eltüntetni, megsemmisíteni a bizonyítékokat, vagy befolyásolná a tanúkat, ezért Pécsi Járásbíróság nyomozási bírója villámgyorsan letartóztatta kábítószer birtoklása miatt.

A gyanúsított és a védője fellebbezett, így a határozat nem végleges.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik