Belföld

75 milliós szolgálati lakást vett a rendőrség

A Népszava átnézte az ORFK szerződéseinek listáját, és elég sok furcsaságot talált rajta. A legfurcsább tétel azonban vitán felül egy budaörsi ikerház egyik fele, amit 75 millióért vett a rendőrség, és egy környékbeli lakó szerint egy rendőrségi középvezető költözhet bele.

További érdekesség, hogy rendőrség idén április és november között 450 Škoda Octaviát vásárolna, további 450 darabot pedig 2019 és 2024 között lízingelne a Porsche Hungáriától és a Porsche Lízing Szolgáltató Kft.-től. Ezen túl rendeltek további száz Audi A3 Limo Basis 35 TFSI-t is, ugyanilyen megoszlásban, vagyis 50 autót november végéig, 50-et pedig 2024-ig vásárolnak, illetve lízingelnek a Porsche cégeitől.

A rendőrség autóüzlete összesen 4,32 milliárdra rúg.

A Népszava megjegyzi, hogy nem egyértelmű, hogy az új Audik és Škodák beszerzésére miért van szükség, hiszen a rendőrség már 2017-ben legalább 37 milliárd forintot költött új autókra – közöttük kétszáz Audi 3-as és több mint 1100 Škodát is vásároltak – tavaly pedig újabb 526 jármű került az állományba.

A rendőrség ezen túl vásárolt 12, 2 millió forintért 20 darab lövedékálló leplet is, ami 9 milliméteres lövedék és gránáttámadás ellen is megvédi hordozóját.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik