Belföld

Öt embert rabolt ki egy kazincbarcikai férfi egy hónap alatt

A Miskolci Járásbírság nyomozási bírája három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki öt embert is kirabolt tavaly októberben Kazincbarcikán.

A férfi rendszerint egy buszmegálló vagy egy áruház mellett állította meg áldozatait, de olyan is előfordult, hogy egy hajléktalan szálló előtt keveredett vitába annak lakójával. A kiszemeltjeitől készpénzt, cigarettát, szeszesitalt, felsőruházatot vagy cipőt követelt. Amennyiben a sértettek maguktól nem adták át azokat, úgy többször meg is ütötte őket. A gyanúsított általában csak akkor hagyta abba a sértettek bántalmazását, amikor a járókelők megzavarták.

A letartóztatásban lévő férfival szemben rablás, garázdaság és lopás elkövetése miatt indult eljárás. Mivel a férfi korábban már elrejtőzött a nyomozó hatóság elől, így fennáll a reális lehetősége annak, hogy a büntetőeljárásban ismét elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. A férfi vonatkozásában az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné az eljárást, de az életmódja is arra enged következtetni, hogy letartóztatás hiányában újabb bűncselekményt követne el.

Mindezen indokok alapján a bíróság fenntartotta a gyanúsított letartóztatását, továbbra is a börtönben kell maradnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik