Belföld

Orbán apjától bérel alcsútdobozi golfpályákat Mészáros Lőrinc

A miniszterelnök milliárdos barátja a miniszterelnök apjának fizet.

Áprilisban írtuk meg, hogy Mészáros Lőrinc megvette a Csányi család alcsútdobozi golfklubját, a legnagyobb taglétszámú magyar golfközpontot, a Pannónia Golf és Country Clubot. A létesítményt üzemeltető Máriavölgy Zrt.-t a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vásárolta meg.

Az mfor.hu cikke szerint azonban nem egyedül Mészáros Lőrinc volt az, aki napra pontosan ugyanekkor felbukkant a golfklub körül. Csányi Sándor fia, Csányi Attila magányszemélyként 2012. novemberében vette meg a Golf & Country Club Máriavölgy Zrt.-t egy svájci-osztrák házaspártól. Ezzel egy időben az övé lett a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. is, mely saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozik. A lap szerint a viszonyok úgy néztek ki, hogy a PSU tulajdonában lévő golfpályákat a Máriavölgy Zrt. üzemeltette, ezek a társaságok 2019. április 1-ig pedig egy kézben voltak.

2019. április 2-án aztán új tulajdonosok érkeztek: az üzemeltetőcéget megvette a Talentis Group Zrt., a pályákat bérbeadó PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. pedig Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző közvetlen tulajdonába került.

Tehát a miniszterelnök milliárdos barátja a kormányfő édesapjának fizeti a bérleti díjat.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik