Belföld

Évek óta nem látott árelőny a budapesti újlakás piacon (X)

Bárcsak lenne egy időgépem, hogy visszautazzak 3-4 évet és befizessek egy új lakásra! Sokan érezhetnek így a budapesti ingatlanárak száguldása láttán. A drágulásnak ráadásul nincs vége, elég csak a közelgő áfaemelésre gondolni. A jó hír: ha most okosan dönt, jelentős árelőnnyel vehet új lakást több Cordia-projektben.

Amikor 2014-ben repülőrajtot vettek a budapesti újépítésű lakások árai, kevesen hitték volna, hogy az akkor még csak a budai Vár és az V. kerület luxusfejlesztéseit jellemző, egymillió forint feletti négyzetméterárak pár év elteltével a VI., VII. és a VIII. kerületben is általánossá válnak.

Galéria
Grand Corvin

Sokakban merül fel a kérdés: megéri még lakást venni? Magyarország legnagyobb lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia most egy „ingatlanpiaci időgépet” kínál: jó pár évvel ezelőtti árakon szerződhetünk le új lakásra. Ez nem minden, hiszen az, aki él ezzel a lehetőséggel, kivédi a lakásáfa közelgő emelésének hatását is. 2020-tól ugyanis a jelenlegi 5 százalék helyett újra 27 százalék általános forgalmi adó terheli majd az új lakások többségét, amivel a fővárosi négyzetméterenkénti átlagár bizonyosan meghaladja majd az egymillió forintot.

Az árelőnnyel kínált lakások Budapest legnépszerűbb helyszínein épülnek. Az exkluzív kialakítású Grand Corvin második üteme a legutolsó lehetőség befektetésre vagy saját célú újlakásvásárlásra a nemzetközi nagydíjas Corvin Sétányon. Az ebben az ütemben épülő lakásokra 15%-os kedvezményt ad a Cordia. Ha figyelembe vesszük a lakásáfa jelentős emelkedését, akkor összességében bőven 30% felett lehet a nyereségünk.

Az Universo a IX. kerület megújuló részén, a Millennium-negyedben, a Duna-parttól sétatávolságra épül. Az Universo új építésű lakásai nem csak saját használatra jelentenek jó választást, hanem befektetésnek is ideálisak. Az Universo lakásai jelenleg 7%-os árelőnnyel vásárolhatók meg, ha pedig az áfa megtakarítását is figyelembe vesszük, akkor több mint 25% lesz a nyereségünk.

Ha beülne az időgépbe és nem szalasztaná el a lehetőséget, látogasson el a Cordia oldalára!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik