Belföld

Zivatar, hőség – figyelmeztetés az egész országra

Felhőszakadás az északkeleti országrészt fenyegeti.

Kedden a napsütés mellett a Dunántúlon és a középső tájakon kevesebb, az északkeleti megyékben több gomolyfelhő képződik, és főleg ott lehet szórványosan zápor, zivatar felhőszakadással kísérve. Másutt csak helyenként lehet csapadék. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, az Alpokalján időnként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet napközben 28-33, késő este 20-25 fok között alakul – írja a Kiderül.hu. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre háromféle  figyelmeztetést adott ki. A zivatarok és a hőség veszélye miatt az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes. Felhőszakadás miatt négy megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) sárgult be.

 

Azt írták, hogy néhány helyen rövid idő alatt 30 milliméternél is több csapadékkal, viharos (60-90 km/órás) széllel, jégesővel kell számolni.

A következő napokban már csak helyenként lesznek záporok, zivatarok hazánkban, de nem tart sokáig a szárazabb időszak: pénteken hidegfront érkezik, vele újabb, kiterjedt esőzés.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik