Belföld

A buszosok és a kamionosok ötöde megbukott az egyhetes ellenőrzés során

A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták. A rendőrök 2916 nehéz tehergépkocsit és 584 autóbuszt ellenőriztek az akció során. Az ellenőrzött járművek esetében összesen 686 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást 2 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a kategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 90 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 96 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 65 alkalommal kellett intézkedni. Hét esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 61 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 127 jármű vezetője lépte túl a megengedett sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során 24 jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 10 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban két alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt pedig három esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik