Belföld

Vizsgálnák, hogyan lett a terézvárosi polgármesternek két év alatt 65 négyzetméteres lakásból 150 négyzetméteres villája

A Vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik Terézvárosban a polgármester 200 milliós forintos villája miatt. Temesvári Szilvia Benedikta, a Párbeszéd hatodik kerületi politikusa ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta:

A terézvárosi embereknek joga van megtudni, hogy honnan futotta Terézváros fideszes polgármesterének, Hassay Zsófiának egy kétszázmilliós budai villára!

Hassay Zsófiának 2014-es vagyonbevallása szerint még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont egy majdnem 700 négyzetméteres kertben lévő 150 négyzetméteres villába költözött a második kerületben, mondta el a politikus.

Magyarázatot várunk rá, hogyan tudta kigazdálkodni Hassay Zsófia két év alatt ezt a látványos életmódváltást. Ezért kezdeményezzük az önkormányzat vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottságának az összehívását. Szeretnénk, ha a választók októberben már ennek a vizsgálatnak a fényében hozhatnák meg a döntésüket, hogy ki vezesse majd Terézvárost.

– mondta Temesvári Szilvia Benedikta.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa elmondta, hogy a következő évek munkájához tartozik majd az is, hogy visszaállítsuk a bizalmat saját polgármestereink és intézményeink felé. Ezért fontos, hogy a lehető legátláthatóbbak legyenek az önkormányzatok.

A Momentum politikusa azt mondta, a témában illetékes civil szervezetek bevonásával olyan javaslatcsomagot készít elő, amely átláthatóvá és egyszerűen nyomon követhetővé teszi a politikusok valódi vagyoni helyzetét és az önkormányzatok gazdálkodását.

Hassay Zsófia közleményben reagált az állításokra:

Húsz éve dolgozom a terézvárosi közéletben. Mindig eleget tettem vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségemnek, a dokumentumok elérhetők vagy kikérhetők. Ezekből végigkövethető anyagi helyzetem változása.

 

Az ellenzék mai, lakóhelyemnél tartott gyülekezésén hazugságok, valótlanságok hangzottak el. De a gyülekezésen elhangzott minden hazug állításért, legyen szó luxusterepjáróról vagy 200 milliós ingatlanról, mind az azokat elmondóknak, mind az azokat kérdés nélkül leközlő orgánumoknak felelniük kell. Az elhangzottakkal kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megteszem.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik