Belföld

13. havi fizetéssel javítják három államtitkár hangulatát

Egy havi fizetésének megfelelő összegű jutalmat kapott a Miniszterelnöki Kabinetiroda három államtitkára júliusban.

A 2010 óta regnáló Orbán-kormány eddig tartózkodott az ilyen típusú pluszpénzek kiosztásától. Az új gyakorlatot motivációs elismerés fedőnéven vezették be.

A kormány honlapjára július 23-án került ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda három államtitkárának újabb illetményi adatlapja. Ezek szerint Nagy János a miniszterelnöki programiroda vezetője, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, valamint Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár egy teljes havi pluszpénzt vihet haza ebben a hónapban.

A motivációs elismerés mindhármuk esetében 1,3 millió forint.

A 24.hu más minisztériumoknál pénteken reggel nem talált hasonló kifizetésekről szóló dokumentumot.

A Blikk megkérdezte a Rogán Antal vezette kabinetirodát, hogy mi indokolta a pluszpénzek odaítélését, illetve hogy más államtitkárok is kapnak-e hasonló jutalmat, de onnan csak annyit válaszoltak, hogy a miniszterelnök és a miniszter nem részesül motivációs elismerésben.

Az államtitkárok tavaly májusban kaptak 30 százalékos béremelést.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál Rogán miniszter alapfizetése is megszaladt. Neki a tavaly augusztusi jelentős emelés után márciusban újra emelkedett az illetménye. Az 1 millió 979 ezer forintos havi bruttó illetményével már ő a legjobban fizetett kormánytag, aki messze megelőzi miniszterelnököt is. Orbán Viktor jelenleg 1 millió 500 ezret keres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik