Belföld

Gyárfás Tamás visszakapja a 200 milliós óvadékot, de szerinte van ennél fontosabb

Az ügyészség indítványára a bíróság visszaadja a 200 millió forintos óvadékot a Fenyő-ügyben felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamásnak.

A Fővárosi Törvényszék 2018. július 23-i végzésében 200 millió forint óvadék ellenében enyhébb kényszerintézkedést rendelt el Gyárfás Tamással szemben, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy 1998-ban megölette Fenyő János médiavállalkozót

Gyárfás befizette az óvadékot és betartotta mindig az enyhébb kényszerintézkedés rendelkezéseit. Mivel a kényszerintézkedés tavaly november 11-én lejárt, így a bíróság az ügyészség indítványára most visszafizeti az óvadék összegét.

Az új büntetőeljárási törvény szerint ugyanis az óvadék összegét az óvadék letevőjének vissza kell adni, ha a terhelttel szemben alkalmazott, személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés megszűnt vagy megszüntették.

Tekintettel arra, hogy a Gyárfással szembeni kényszerintézkedés megszűnt, ezért visszajár neki a 200 milliós óvadék. Megkerestük Gyárfás Tamást, hogy örül-e a döntésnek és elutalták-e már neki a pénzt, az alábbiakat mondta:

Tegnapelőtt értesültem a döntésről az ügyvédemtől. Még nem utalták el az összeget, de most nem is ez a legfontosabb. Sokkal lényegesebb ennél, hogy milyen döntés születik majd. Soha életemben senkit nem kértem arra, hogy erőszakkal lépjen fel bárki ellen is. Több ezerszer meghallgattam a hangfelvételeket, de egyetlen egyszer sem mondtam olyat Portiknak, amit ki akart mondatni velem

– mondta lapunknak Gyárfás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik