Belföld

„Agyonütöttem anyádat” – mondta telefonon a fiának, magával is végezni akart a városföldi gyilkos

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és közveszélyokozás bűntette miatt vádat az ellen az 55 éves városföldi férfi ellen, aki kivégezte a 11 évvel idősebb élettársát tavaly decemberben.

Az 55 éves férfi és 66 éves élettársa több mint harminc éve élt együtt. Mind a ketten rendszeresen italoztak, és már régóta konfliktusokkal teli volt a kapcsolatuk. A nő az utóbbi időben kétszer eltörte a bokáját, ezért legyengült és a mozgásában korlátozva volt.

A férfi gondoskodott róla, emellett ellátta a ház körüli teendőket és alkalmi munkákat is végzett. Az ominózus nap szintén összevesztek. A nő felemelte a hangját, mire a felindult állapotba került nagydarab férfi rátámadt és dulakodni kezdett vele.

A férfi négyszer nagy erővel fejen ütötte az ágyban fekvő nőt, majd fojtogatni kezdte. Ezután egy 13 cm pengehosszúságú késsel úgy megszúrta, hogy az a tüdőbe hatolt. Az asszonynak emellett koponyát is érintő többszörös csonttörése, és sorozat-bordatörése is keletkezett. Halálát a mellüregbe hatoló szúrt sérülés miatti vérvesztés okozta.

Nem sokkal később megjelent a fiuk, de az apja nem engedte be a házba és elküldte. A fiú aggódott apja zavart viselkedése és véres keze láttán, majd amikor mobiltelefonon felhívta, a férfi bevallotta neki, hogy agyonütötte az anyját. A fiú azonnal értesítette a segélyhívót.

A gyilkosságot elkövető férfi megpróbált végezni magával a fiával való telefonos beszélgetés után. A nyílt égésterű kályhával fűtött helyiségben sűrű füstöt idézett elő, majd megnyitotta a gázpalackot és a kanapéra feküdt. A helyszínre érkező villogó rendőrautó láttán azonban a férfi a lakásból távozott és egy közeli fás-bokros területen megpróbálta felvágni az ereit.

Csupán a véletlenen múlt, hogy a kiömlő gáz nem robbant be az égő kályha vagy egy elektromos szikra hatására. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik