Belföld

Kihívta a rendőröket egy férfi, végül őt vitték el

Saját magát buktatta le egy 57 éves férfi Mecséren. A férfi kihívta a rendőröket, hogy több dolgot is elloptak a házából. Amikor a kiérkező rendőrök megkérdezték tőle, hogy miket vittek el a tolvajok, akkor elmondta, hogy egy gázpisztolyt, valamint szeszes italt és cigit.

Az ingatlanban tartott helyszíni szemle alkalmával 127 darab 0,22-es kaliberű kispuskalőszer került elő. Ezért a bejelentőt a rendőrök elfogták, majd bevitték a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra, ahol lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. A kihallgatása során azt mondta, hogy az éleslőszereket több éve kapta egy külföldön élő ismerősétől, és azokat csak tárolta otthonában.

A büntetőeljárás során kirendelt fegyver-és nyomszakértő megállapította, hogy a 127 darab töltény működőképes, céllövő-vadásztöltények, amelyek kaliberüknek megfelelő fegyverben működtetve emberi élet kioltására alkalmasak. Már az ügyészségen van a saját magát lebuktató férfi ügye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik