Belföld

Emberiesség elleni bűncselekménnyel gyanúsítják F. Hasszánt, legalább tíz ember kivégzésében vehetett részt

Újabb súlyos bűncselekménnyel gyanúsították meg F. Hasszánt. Az Iszlám Állam tagjának ügyében számos nyomozási cselekményt végeztek az ügyészek az elmúlt három hónapban. Vizsgálatokat folytattak több külföldi országban, köztük Máltán is.

A beszerzett bizonyítékok szerint F. Hasszán megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016-ban Szíriában legalább 10 személy kivégezésében vett részt. A bíróság álláspontja szerint a gyanút többek között a Terrorelhárítási Központ feljelentése, a lehallgatási adatok, az európai társszervektől beszerzett adatok, a feljelentő vallomása, valamint a terhelt cselekményével kapcsolatos videofelvételek is alátámasztják.

Olyannyira, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség már emberiesség elleni bűncselekménnyel is meggyanúsította a letartóztatásban lévő szír férfit. A tavaly ősszel őrizetbe vett férfi nehezen viseli a börtönt. A hvg.hu információi szerint az őrizetbe vétele óta háromszor is öngyilkosságot kísérelt meg a rácsok mögött. Ügyvédje, Kelen László szerint F. Hasszán a börtönbeli állapotok és a kialakult “sötét gondolatai” miatt akart végezni magával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik