Belföld

Lekapcsolták a békési kendertermelőket

Tizenöt helyszínen akcióztak a rendőrök Békés megyében: a rajtaütéssel – a gyanú szerint – kábítószert tartalmazó kendernövényeket termesztő ültetvényeket számoltak fel.

A rendőrök pénteken este kezdték Békés megyei akciójukat: tizenöt helyszínen tartottak szemlét és házkutatást – írja a Police.hu. Kondoroson, Békéscsabán, Békésszentandráson magánházakat, termőföldeket, vízparti külterületi részeket kutattak át, és összesen több száz tő – a gyanú szerint – kábítószert tartalmazó kendernövényt találtak. Volt olyan helyszín, ahol csak néhány tövet, de olyan is, ahol több mint 300 növényt foglaltak le.

Kondoroson a rendőrök egy, a növények nevelésére, termesztésére kialakított, az ideális hőmérsékletet, páratartalmat és fényviszonyokat biztosító berendezésekkel felszerelt helyiséget is találtak. Összességében több száz, szabad földben és cserépben nevelt kendert foglaltak le.

A rendőrök kábítószer-birtoklás gyanúja miatt 12 férfit és két nőt állítottak elő. Közülük négy kondorosi férfit, akik termesztették, előállították, másoknak átadták a kábítószer gyanúját keltő anyagot őrizetbe is vettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik