Belföld

Hét év után buktak le a miskolci maszkos rablók

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akik lőfegyverrel, vagy annak utánzatával kiraboltak egy miskolci kisboltot hét évvel ezelőtt.

A két férfi maszkban bement a Bársony János utcán található egyik kisboltba, majd a náluk lévő fegyverrel a bevétel átadására szólították fel az eladót. Az eladó engedelmeskedett a férfiaknak és egy hátizsákba rakta a kassza tartalmát. A két rabló elmenekült a helyszínről a pár tízezer forinttal, majd harmadik társuk – aki a bolt környékét figyelte – futva csatlakozott hozzájuk.

Mivel nem derült ki az elkövetők kiléte, felfüggesztették a nyomozást. Most azonban olyan új infókhoz jutottak a borsodi rendőrök, hogy sikerült beazonosítaniuk az egyik elkövetőt. A 32 éves férfit elfogták, majd előállítását követően kihallgatták.

A férfi részletes beismerő vallomást tett, majd megnevezte társait is. Cinkostársa szintén részletes beismerő vallomást tett a hét évvel ezelőtti rablással kapcsolatban. A harmadik bűntárs jelenleg külföldön tartózkodik, a vele kapcsolatos nyomozási cselekmények folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tett a két sajtószentpéteri férfi letartóztatására, amit a bíró azonnal el is rendelt az ügyész indítványa után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik