Belföld

Brexitügyi miniszteri biztos lesz Takács Szabolcs

Az új igazságügyi miniszter személyi és szervezeti változásokat jelentett be.

Az InfoRádióban jelentette be Varga Judit, hogy brexitügyi miniszteri biztossá nevezik ki Takács Szabolcsot. Ő eddig a Miniszterelnökség európai politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára volt. Az igazságügyi miniszter szerint a váltás azért szükséges, mert a jövőbeni kapcsolatokat rendezni kell a brit kilépés után, indokolt, hogy ezt egy miniszteri biztos képviselje.

Varga Judit közölte, hogy az uniós ügyek átkerülnek a Miniszterelnökségtől az Igazságügyi Minisztériumhoz. A koordinációs tárcaközi egyeztető bizottság – amely a magyar álláspontot véglegesíti – működtetése is átkerül hozzá. Ezek az európai uniós ügyek államtitkársága név alatt szerepelnek majd.

Minden minisztériumnál van államtitkár, helyettes államtitkár, aki az uniós ügyeket viszi, őket eddig is a koordináló központ fogta össze, csak annyi lesz a változás, hogy a fejléc cserélődik, az Igazságügyi Minisztérium neve kerül fölé. A tárcavezető közölte, új közigazgatási államtitkára lesz, az uniós ügyekért felelős államtitkári posztra pedig Steiner Attila helyettes államtitkárt javasolja.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik