Belföld

Nyakcsigolyatörést szenvedett a komáromi balesetben vétlen sofőr

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyorsan hajtott Komárom egyik utcáján és emiatt neki ütközött egy szabályosan közlekedő kocsinak. A vétlen autó sofőrje maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

A férfi egy jobbra ívelő útkanyarulatban vészfékezett, de a sebessége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol az autója nekiütközött a szabályosan haladó kocsi bal első részének. A vétlen sofőr maradandó fogyatékosságot eredményező csuklóízületi, kulcscsonttöréssel és nyakcsigolyatöréssel járó sérüléseket szenvedett.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ-nek azt a szabályát, amely kimondja, hogy személygépkocsival lakott területen legfeljebb 50 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Az ügyészség 1 év 7 hónap 15 nap középmértéket elérő, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, fogházat kért a gyorshajtóra, és azt, hogy hosszabb időre tiltsák el a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik