Belföld

Nagymarosi tragédia: a sofőr szerint öccse engedte ki a kéziféket

„Basszus”. Testvére szerint ez volt a kerekesszékbe kényszerült férfi utolsó szava.

Bátyja a Blikknek és a Borsnak is azt mondta, testvére engedte ki a kéziféket, amíg ő Nagymaroson a kompnál ételt rendelt. Egyből a kocsi után szaladt, próbálta a víz alatt kiszabadítani a biztonsági övből öccsét, de nem járt sikerrel.

Testvére súlyos autoimmun beteg volt, egy közeli otthonban élt.

A végstádiumú sclerosis multiplex mellett epilepsziában is szenvedett. Nyolc éve már csak tolószékkel tudott közlekedni, kommunikálni nehezen bírt, s a pohár is könnyen ki­esett a kezéből.

A Borsnak több szemtanú arról beszélt, semmi jelét nem látták, hogy szabadulni próbált volna a férfi, akiről a lap azt is megtudta, már többször próbálkozott öngyilkossággal.

Öngyilkosság lehetett a nagymarosi kompbaleset
Feltételezhetően az áldozat maga engedte ki a kéziféket.

Bátyja szerint azonban nem akart véget vetni az életének, nem is fogta fel a helyzet súlyosságát.

Annyit mondott, „basszus”, aztán teljesen elmerült.

A férfi a Blikknek azt mondta, az vezethetett a tragédiához, hogy öccse rendszeresen azzal tette próbára magát, hogy megpróbálta behúzni, kiengedni a kéziféket.

Ha ez sikerült neki, akkor nagyon örült, hogy engedelmeskednek neki a végtagjai.

A férfi önmagát okolja, szerinte sokkal jobban kellett volna figyelnie, de régen találkoztak testvérével, már elfelejtette a szükséges óvintézkedéseket. A rendőrök az autót lefoglalták, a jogosítványát elvették, halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoznak.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik