Belföld

Ha a fiatalokon múlik, akár ki is halhat a rádió

Az internet jobban ki tudja elégíteni az igényeiket.

Egy év alatt öt százalékponttal csökkent Magyarországon azok száma, akik szinte mindennap hallgatnak rádiót – idézi az MTI a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felmérését.

Míg 2017-ben a 14 év felettiek 42 százaléka, tavaly már csak 37 százalékuk rádiózott rendszeresen. Igaz, akik kitartanak a rádió mellett, azok több időt töltenek ezzel: 31 százalékról 38-ra nőtt azok aránya, akik három órát vagy többet is rádióznak egy nap.

2017-ben még a 14 év felettiek háromnegyede mondta, hogy ha elvétve is, de szokott rádiót hallgatni; tavaly tízből már csak heten rádióztak legalább alkalmanként.

A harminc év alattiak közül tavalyelőtt még tízből heten hallgattak rádiót legalább néha, tavaly már csak felük. Minden negyedik helyett már csak minden hetedik harminc év alatti hallgat rádióműsort mindennap. A húszévesnél fiatalabbaknak már csak egy százaléka rádiózik naponta.

A felmérés szerint azok többsége, akik interneten kezdtek el zenét vagy beszélgetős műsorokat hallgatni, már kisebb mértékben hallgatnak hagyományos rádiót, vagy akár teljesen fel is hagytak vele. (Illusztráció: Sebastian Gollnow/dpa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik