Belföld

Megbocsátottak Simicska egykori bizalmasának, fontos posztot kapott

Németh Lászlóné vezeti majd a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. új felügyelőbizottságát, ő volt az, aki a második Orbán-kormány idején nemzeti fejlesztési miniszterként a trafikpályázatokat felügyelte – írta a napi.hu. Németh Lászlóné havonta 120 ezer forint tiszteletdíjért fogja betölteni a bizottság elnöki posztját.

Az egykori minisztert korábban egyértelműen Simicska bizalmasaként tartották számon, lefokozását az Orbán-Simicska háború első állomásaként lehetett értelmezni. 

Emlékezetes, 2014-ben bruttó 9,5 millió forintért bízott meg egy ügyvédi irodát a Németh Lászlóné vezette fejlesztési minisztérium, hogy segítsen bebizonyítani, joguk van eltitkolni a nyilvánosság elől a trafikpályázatok adatait.

2016-ban Németh Lászlóné a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkáraként vonult nyugdíjba.

Kiemelt kép: Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős korábbi államtitkára az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. április 13-án. (MTI / Kovács Attila)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik