Belföld

Örökké nem eshet

A hétvége első napját országszerte az eső uralja majd. Szombaton, egész nap közepesen vagy erősen felhős égboltra van kilátás, csak rövidebb időszakokra süt ki a nap – írja a Kiderül.

Többfelé – adott pontban akár több alkalommal is – lehet eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás sem kizárt. A nyugatias szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap aztán, nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A Dunántúl nagyobb részén többórás napsütés lesz a jellemző általában kevés gomolyfelhővel, csupán helyenként fordulhat elő csapadék. Másutt ugyanakkor kevesebb napsütés valószínű, és az erőteljes gomolyfelhő-képződésből többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon nagy területen erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik