Belföld

A Wizz Air bocsánatot kért Schobert Norbiéktól

Kedden írtunk arról a Bors alapján, hogy nem akarták felengedni Schobert Norbi 8 éves kisfiát egy Wizz Air gépre. A család Ciprusról repült hazafele, a beszálláskor azonban kiderült, hogy nincs elég hely a repülőgépen, ezért Norbi legkisebb gyerekét, Zalánt nem akarták felengedni.

Óriási szerencsénkre a fotóriporter barátunk felajánlotta, hogy ott marad, és egy másik géppel elmegy Bécsbe, onnan jön haza busszal, azért, hogy a családunk ne legyen szétszakítva – mondta el a Borsnak a fitneszguru.

A Wizz Air kedd délután közleményben kért bocsánatot a családtól.

A légitársaság a 24.hu-hoz eljuttatott nyilatkozatában azt írta, túlfoglalás esetén gyerekektől, mozgásukban korlátozott, illetve idős utasoktól nem tagadhatják meg a beszállást. Azt is írták, hogy 400 euró összegű kártérítésben részesülnek Schoberték, és visszatérítik a repjegy teljes árát.

Íme a Wizz Air közleményének teljes szövege:

A túlfoglalás bevett gyakorlat a légiközlekedésben, melynek célja, hogy a repülőgépek minél kevesebb üres üléssel közlekedjenek. Ebben az esetben azonban földi kiszolgáló partnerünk hibát követett el, ugyanis túlfoglalás esetén gyerekektől, mozgásukban korlátozott, illetve idős utasoktól nem tagadhatják meg a beszállást. A Wizz Air őszintén elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Földi kiszolgáló partnerünkkel felvettük a kapcsolatot, és ismételten felhívtuk a figyelmét a szabályok pontos betartására. Az az utas, akinek beszállása végül visszautasításra került, a 2004/261/EK rendeletnek megfelelően 400 euró összegű kártérítésben részesül, emellett természetesen visszatérítjük neki jegyének teljes árát, illetve igénye szerint az eredeti jegyár 120 százalékát jóváírjuk WIZZ számláján.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik