Belföld

Cegléden is egy közös ellenzéki jelölt küzd meg a kormánypártival

Nem csak Budapesten indul egy ellenzéki jelölt a kormánypártival szemben. Közös szándéknyilatkozatot tettek közzé a ceglédi ellenzéki erők pénteken: Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció a Czigle Egyesület színeiben kíván képviselőjelölteket, polgármestert és közös önkormányzati listát állítani – írja a helyi portál, a Ceglédi Panoráma.

Csak akkor van esélyünk lebontani a helyi korrupt Fidesz hatalmát, ha együttműködünk, összehangoljuk cselekvéseinket és szakpolitikai programjainkat. Egyetértünk abban, hogy az önkormányzati választásra úgy érdemes készülni, ha közösen, egységes erőként állunk ki a kormánypárt jelöltjeivel szemben. Ezzel valós és értékteremtő alternatívát kínálva a ceglédi választópolgárok számára

– áll a dokumentumban.

Ennek érdekében a Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület színeiben közös önkormányzati képviselő-jelölteket és polgármestert kívánnak indítani, egyúttal közös önkormányzati listát szándékoznak állítani.

Hivatalosan még nincs polgármester-jelöltjük, egyelőre ott tart a folyamat, hogy felmerült Csáky András neve (ő a térség volt országgyűlési képviselője, 2009-ig az MDF színeiben, utána egy évig függetlenként ült a parlamentben.) Az összefogó ellenzéki erők indulása esetén Csáky Andrást támogatják polgármesterként. A Ceglédi Panoráma megkereste az érintettet a nyilatkozattal kapcsolatban, aki elmondta: függetlenként tervez indulni az őszi választásokon és indulásáról a későbbiek folyamán tájékoztatja a nyilvánosságot.

A kormánypártok újra Takáts Lászlót, a várost öt éve vezető polgármestert indítják az októberi választáson.

2014-ben nagyon szoros volt a ceglédi polgármester-választás. Négyen is indultak a Fidesz-KDNP jelöltje, Takáts mellett.

  1. Takáts 28,67 százalékot kapott,
  2. a második helyezett jobbikos 27,21 százalékot,
  3. a Ceglédért Független Egyesült jelöltjeként Csáky 24,1 százalékot.
  4. A szocialisták is indítottak jelöltet, 17,95 százalékot kapott,
  5. egy független jelölt pedig alig több mint 2 százalékot.

Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik