Belföld

Szombatig melegedés, utána komoly lehűlés

Pénteken még extrém UV-B-sugárzás várható. A hét elejére viszont a hőmérséklet már a júliusban szokásos alá csökken.

Pénteken sok napsütésre, napközben átmenetileg megnövekvő fátyolfelhőzetre és olykor kevés gomolyfelhőre számíthatunk.

Extrém UV-B-sugárzás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az UV-B-sugárzás elérheti a 8.0-as értéket, amikor normál bőrtípusnál 15-20 perc a napon már leégést okozhat. Fokozottan kell védekezni, ha lehet, 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

Az ország nagy részén nem lesz csapadék, legfeljebb este az északkeleti határ közelében alakulhat ki futó zápor. A szél megélénkül, az ország északi felében megerősödik, majd estére mérséklődik. A hőmérséklet napközben 28-33, késő este 20-26 fok között alakul.

A Kiderül.hu szerint szombaton is marad a kánikula, napos lesz az idő, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű.
A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, északon helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13-19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Szombatra a hőség miatt több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap fordulat jön, szintén érvényes a veszélyjelzés, de már a zivatarok miatt. Az egész ország besárgul.

fátyolfelhők és a napsütés mellett erősödő gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb.

Hétfőn változóan felhős idő várható többórás napsütéssel.
Délnyugaton szórványosan valószínű eső, zápor, másutt csupán néhol lehet zápor. Az északnyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Kedden többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég.
Helyenként zápor valószínű. Az északnyugati, északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik