Belföld

A járási hivatalokból küldenek embereket a budapesti kormányablakokba

Minden járási hivatalból két embert a fővárosba vezényelnek a budapesti kormányablakokba az utóbbi hetekben már kezelhetetlenné vált munkaerőhiány csökkentésére – írja a Népszava. A lap információi szerint ezt az intézkedést jelentette be Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a megyei kormányhivatalok vezetőinek tartott hétfői értekezleten.

Az intézkedés egyben azt is jelenti, hogy a járási hivatalok vezetőinek ki kell jelölniük két embert, akik a fővárosban folytatják majd a munkát, illetve a vidéki fiókokban meg kell oldani azt a helyzetet, hogy kevesebb emberrel kell ellátni a feladatokat.

Boros Péterné a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke szerint joggal lehet attól tartani, hogy a példátlan döntés újabb távozási hullámot indít el a kormányhivatalokban. Jelenleg több mint 600 betöltetlen álláshely van Budapesten, ezeknek is csak egy részére lesz elegendő a vezényelt alkalmazottak köre – írja a Népszava.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik