Belföld

Tragédiával végződött a balatoni nyaralás

A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a 26 éves, Kecskemét környékén élő férfival szemben, aki halálra gázolt egy gyalogost, egy másik járókelőnek pedig súlyos sérülést okozott. A férfi egy évvel ezelőtt nyaralni érkezett Balatonfenyvesre, ahol délután italozni kezdett. Már éjszaka volt, amikor a férfi egy családi veszekedés miatti dühében ittasan kocsiba ült, és céltalanul autózott.

A két gyalogos a munkából tartott hazafelé, amikor a megengedettnél jóval gyorsabban – 50 km/h óra helyett 70-75 km/h-val – haladó férfi feltűnt a kocsival. Az ittassága miatt nem vette észre a gyalogosokat, az 53 éves asszonyt elütötte, míg a másik gyalogost elsodorta. Az asszony az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, társa súlyos alkartörést szenvedett el.

A férfi a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott, de árokba kormányozta a gépkocsiját. Ezután gyalogosan folytatta útján, de a fonyódi rendőrök rövid időn belül elfogták.

Az ügyészség öt évet kért a bűnösségét beismerő férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik