Belföld

Másfél éve nem tudják hazahozni a Modenában megölt magyar nő holttestét

2018 januárjában gyilkosság áldozata lett egy magyar nő az olaszországi Modenában. A 24 éves, prostituáltként dolgozó nőt egy raktárosként dolgozó férfi a kocsijába csalta, ahol dulakodni kezdtek. A nő ellenállt, futásnak eredt, de a férfi elkapta és megfojtotta. Pasquale C. ezután egy darabig autózott a holttesttel, majd egy érkező vonat elé vetette, hogy úgy tűnjön, mintha öngyilkosság történt volna.

Az 50 éves játékfüggő férfi, aki korábban 23 évet töltött rácsok mögött rablógyilkosságért, egy idős nővel is végzett az 1990-es években. 2015-ben szabadult. A férfit térfigyelő kamerák és mobiltelefonok felvételei alapján azonosította a modenai rendőrség.

A nyomozás azóta lezárult, az áldozat holtteste azonban azóta is egy olasz halottasházban fekszik, mert a családjának nincs pénze a hazaszállításra – írja a Bors.

Körülbelül két hónapja kérdezték meg tőlünk, hogy hozzájárulunk-e ahhoz, hogy a lányunkat elhamvasszák. Több mint kétmillió forint lenne a holttest hazaszállíttatása, de sajnos nekünk nincsen ennyi pénzünk. Azt mondták, ebben a hónapban meg is történhet a szertartás, de még nem kaptunk értesítést. Azt kértem ugyanis, előtte szóljanak, hogy legalább egy gyertyát tudjak gyújtani itthon érte,

mesélte a napilapnak a nő édesapja, és hozzátette: egy ügyvéd segítségével szívesen harcolnának kártérítésért a lánya halála miatt.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik