Belföld

Csontozókéssel támadt a bulizókra, mert azt hitte, rajta nevetnek

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy 65 éves bácsbokodi férfivel szemben, aki csontozókéssel támadt a bácsbokodi étterem teraszán szórakozókra egy évvel ezelőtt.

Az étteremben zártkörű rendezvény volt. A vendéglátóhellyel szemben lakó férfi ittasan bandukolt haza az út túloldalán, amikor azt hallotta, hogy jókat kacarásznak a teraszon.Azt hitte rajta nevetnek, ezért bement a lakásába egy 15 cm pengehosszúságú, csontozókésért.

Ezután a háta mögött kezében tartva a kést az étterem teraszán szórakozó társasághoz ment. Az egyik alkalmazott meglátta, hogy a férfi kezében kés van és szólt neki, hogy arra nincs szükség, mert a teraszon lévők nem rajta nevettek. Az ittas férfi azonban nem hallgatott rá, ezért a nő elkiáltotta magát, hogy „vigyázzatok, kés van nála.”

A férfi megpróbált mellkason szúrni egy teraszra kilépő vendéget, azonban a szúrás nem őt, hanem a mellette álló férfit érte a csuklóján. Ezután a férfi egy másik ott tartózkodó férfit szúrt hastájékon, majd az előbbi támadás során csuklóját ért súlyos sérülés miatt elfutó és mentőért kiáltó sértett után futott, továbbra is késsel a kezében.

Ezt észlelve egy harmadik vendég megpróbálta a kést elvenni a férfitől, azonban a földre kerülve a férfi őt is megszúrta az oldalán és végül csak ezután hagyott fel a támadással.

A csuklóját ért szúrás következtében a támadás első sértettjének az orsócsonti verőere és karizma sérült, a vérvesztés miatti életveszélyes állapot a szakszerű ellátásnak köszönhetően maradt el. A hastájékon szúrt idősebb férfi hasüreget megnyitó, májat elérő szúrt sérülést szenvedett, mely sérülés közvetlenül életveszélyesnek minősül. A halál elmaradása a műtéti beavatkozásnak köszönhető.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a büntetlen előéletű férfi ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik