Belföld

Elgázolta, út szélén hagyta eszméletlen áldozatát egy részeg teherautósofőr Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és más bűncselekmények miatt indítványozta a letartóztatását annak a 29 éves férfinek, aki ittasan elgázolt egy kecskeméti gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül magára hagyta az út szélén eszméletlen állapotban fekvő áldozatát.

A helyi férfi szombat este 22 óra 30 perc körül ittasan közlekedett a teherautójával Kecskemét lakott területén, amikor sávváltás során nem adott elsőbbséget a vele azonos irányban, kivilágított kerékpárján ülve haladó nő részére. A teherautó visszapillantó tükre a kerékpárost elsodorta, aki ennek következtében az úttestre esett. A férfi a baleset helyszínét megállás nélkül elhagyta és nem nyújtott segítséget az úttesten fekvő kerékpárosnak.

A rendőrök néhány utcával a baleset helyszínétől rövid időn belül rátaláltak a járművében ittasan alvó férfira és előállították. A többszörösen büntetett előéletű férfi felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el a mostani bűncselekményeket. Ráadásul, csak két hét telt el a jogerős ítélet óta, ezért az ügyészség bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatását.

A Kecskeméti Járásbíróság nem sokat vacakolt, azonnal hűvösre tette az ittas cserbenhagyót. A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés érdekében fellebbezett.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik