Belföld

Évek óta nem vett ki szabadságot, ezért felfüggesztették Nagyoroszi polgármesterét

Felfüggesztette a munkavégzés alól Gönczöl Józsefet, Nagyoroszi polgármesterét a nagyközség képviselő-testülete. Az indoklás szerint a falu vezetője évek óta nem hajlandó kivenni törvényileg előírt szabadságát — számolt be a Nool.hu. A polgármester a felfüggesztő döntést, annak közlésétől számítva nyolc napon belül megtámadhatja.

Az ügy a június 17-i testületi ülésen került napirendre, dr. Ferenczy Gábor alpolgármester előterjesztése nyomán. Ebben az szerepel, hogy Gönczöl József már a tavalyi évről jelentős szabadságot hozott át erre az esztendőre. A rendelkezések értelmében a polgármesternek legkésőbb 2019. március 31-ig rendeznie kellett volna minden, előző évre érvényes szabadságát, de ezt az előterjesztés szerint többszöri figyelmeztetésre sem tette meg. A képviselő-testület az ügy kivizsgálására egy bizottságot is létrehozott.

A felfüggesztés alatt Gönczöl József ugyan bejárhat munkahelyére, de semmilyen hivatalos okmányt nem írhat alá, semmiféle folyamatot nem kezdeményezhet, egyúttal az önkormányzat alkalmazottjainak sem adhat utasításokat.

Valószínűnek tartjuk, hogy a ciklus végén pénzben szeretné ezt megváltani. Mivel sok napról van szó, félő, hogy ezzel a kifizetéssel veszélybe sodorná az egész önkormányzat működését. A fegyelmi eljárás alatti felfüggesztés pedig azért indokolt, mert előfordulhat, hogy a vizsgálat idején a kellő bizonyítékok beszerzését, megtekintését esetleg szándékosan akadályozhatja

— mondta el a lapnak Borbély László helyi képviselő.

A lap megkérdezte az érintettet is, Gönczöl József szerint a döntés csak azt jelzi, hogy elindult a kampányidőszak. Szavai szerint:

Úgy tűnik, azt az embert akarja büntetni a képviselő-testület néhány tagja, aki sokat dolgozik a faluért. Egyes képviselők ezek szerint nem az én munkámat akarják segíteni, hanem éppen ellenkezőleg, el akarják azt lehetetleníteni. Rengeteg feladatot látok el, ami nem csupán Nagyoroszit, hanem az egész térséget érinti.

Kiemelt kép: MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik