Belföld

Ítélet született a fegyverarzenált tartó nagyatádi férfi ügyében

Ítélet született annak a 64 éves nagyatádi férfinak az ügyében, aki ellen a Nagyatádi Járási Ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat – írta keddi közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező vádlott valóságos fegyverarzenált halmozott fel. Kedvtelési célból évek óta gyűjtött lőfegyvereket, lőfegyver fődarabokat és lőszereket, amiket nagyatádi lakásában egy páncélszekrényben tartott, de a gyűjteménye büszkeségeit – egy sörétes puskát és egy revolvert – a szoba falára díszként fellógatva helyezte el, holott mindkét lőfegyver működőképes volt.

A vádlott által elkövetett bűncselekményre végül 2018 karácsonyán derült fény. A Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozói ekkor a vádlott birtokából számos, kizárólag engedéllyel tartható tárgyat foglaltak le, így félautomata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskát és revolvereket, továbbá közel 200 db. vegyes kaliberű lőszert. A vádlott lakásából ezen kívül még több kilónyi lőpor is előkerült.

A Nagyatádi Járásbíróság a 2019 júniusában megtartott előkészítő ülésen a büntetlen előéletű és beismerő vallomást tevő vádlottat – az ügyészség büntetési indítványával teljes mértékben megegyezően – 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik