Belföld

Szél Bernadett összehívta az Európai ügyek bizottságát a kormány klímaügyi vétója miatt

Miután Magyarország, Csehország és Lengyelország vétójával elbukott a javaslat, hogy az EU-s tagállamok 2050-ra klímasemlegessé tegyék Európát, Szél Bernadett összehívta az ügyben az Európai ügyek bizottságát, értesült a 24.hu.

A független országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, az előző ülésen jelen volt Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár, aki azt mondta a témával kapcsolatos kapott kérdések kapcsán, hogy szívesen elmennek az ülésre, ha ez ennyire mélyrehatóan érdekli a bizottságot.

Az államtitkár a lapunkhoz került dokumentum szerint úgy fogalmazott,

a klímavédelem kapcsán, én azt gondolom elnök úrhoz fordulva, hogyha bármikor egy ülést, esetleg úgy érezné a tisztelt bizottság, hogy szentel ennek a kérdésnek, nagyon nagy örömmel jönnénk.

Szél Bernadett azt kérte az Európai ügyek bizottságának elnökétől, Hörcsik Richárdtól, hogy erre hivatkozva hívjanak össze egy olyan ülést, ahol jelen vannak a kormány klímapolitikáért, illetve európai uniós ügyek koordinációjáért felelős képviselői, valamint a klímaváltozással foglalkozó civil szervezetek és a tudományos szféra képviselői is.

A képviselő hozzátette, szeretnék meghallgatni a kormány álláspontját a vétóval kapcsolatban, hogy akkor hogyan akarnak továbbmenni. A bizottság kedden reggel ülésezik újra, ekkor derülhet ki, a kormány részéről akarnak-e élni ezzel a lehetőséggel.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik