Belföld

Czeglédy Csaba nélkül folytatódik a Czeglédy-per

Czeglédy Csaba nélkül kezdik ma tárgyalni a Humán Operator Zrt.-hez kapcsolódó feltételezett bűnszervezet perét a Szegedi Törvényszéken, írja a hvg.hu. A céget vezető Czeglédy is gyanúsított volt, de eljárásjogi okok miatt nem lesz a bíróság elé álló vádlottak között. Ennek oka, hogy a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjelöltjeként mentességet kapott, a bíróság értelmezése szerint így az eljárást is meg kellett szüntetni ellene.

A választás eredményének kihirdetése után az ügyészség az eljárás folytatását indítványozta, ezt azonban a bíróság elutasította. A döntés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be, amiről a Szegedi Ítélőtábla még nem döntött.

A Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 emberrel szemben. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja döntően diákmunkaerő közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.

A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik