Belföld

19 év fegyházat kapott a mésztelepi Margit néni gyilkosa

Tizenkilenc év fegyházat kapott a Tatabányai Törvényszéken az a fiatal férfi, aki ötezer forintért ölt meg egy 87 éves idős asszonyt 2017 májusában Mésztelepen. A Tatabányai Törvényszék megkeresésünkre közölte, a bíróság határozata értelmében a fiatalember feltételesen sem bocsátható szabadon. A gyilkosságra felbujtó nagybácsi 8 év fegyházat kapott, bíróság határozata értelmében ő sem bocsátható szabadon hamarabb.

A 19 éves férfi 2017 májusában szabadult a börtönből, majd hajléktalan életmódot folytatott, és az idős asszony tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát. Rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz cigarettát valamint kisebb összegeket kért. A tél közeledtével a fiatalember szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk.

Az idősebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért, de a fiúnak nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó asszonytól – akár erőszakkal is – pénzt szerezzen. A fiatal férfi az egyik októberi reggel magához vett egy sörösüveget, majd az asszony lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő besurrant.

A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és a sörösüveggel, majd ököllel, nagy erővel megütötte. Ezt követően fejbe rúgta és tovább bántalmazta. A fiú ezután kivett Margit néni pénztárcájából ötezer forintot, a sörösüveg szilánkjait bedobta a kukába majd a vérző nőt magára hagyva kiment a lakásból. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett. A szomszédok értesítették a mentőket, de az idős nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később meghalt.

A 19 éves fiatalember a korábbi tárgyalásokon beismerte, hogy bement a házba és megütötte az idős asszonyt. Azt azonban tagadta, hogy úgy megverte volna, hogy abba később belehalt. Nagybátyja az utolsó szó jogán azt kérte, hogy mentsék fel mert ott sem volt, amikor történt a gyilkosság. A 19 év fegyházra ítélt fiatalember az ítélethirdetés után enyhítésért, nagybátyja felmentésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik