Belföld

Mészáros Lőrinc emberéhez került a Heti Válasz múltja

Bizonytalan, hogy mihez kezdenek az archívummal.

A Mészáros Lőrinc ügyvéd-jobbkezeként emlegetett Vörös József szerezte meg a tavaly megszűnt Heti Válasz archívumát és kiadói jogát – írja a Válasz Online.

A védjegyet, a kiadói jogot és az archívumot 200 ezer forintos minimáláron hirdette meg a felszámoló. Erre pályázott a Válasz Online Kiadó Kft. is, amit azért hoztak létre a hetilap egykori munkatársai, hogy fenntartsák a „propagandamentes konzervatív sajtót”. Ajánlattételükben világossá tették, hogy csak minimálár közeli összeget tudnak fizetni, de kifejezett céljuk az újság értékeinek, archívumának megmentése.

Azonban váratlanul lett két versenytársuk: Benyó Zsuzsanna, aki két fontos Mészáros-érdekeltség vezetője, és Vörös József, a Puskás Akadémia jogi képviselője. Előbbi 7,9 milliót, utóbbi ötmilliót ajánlott a jogokért. Bár Benyó igyekezett megnyugtatni a Válasz Online-osokat, hogy nem fogja eltüntetni az archívumot, kiderült: ezt azért ígérhette ilyen könnyen, mert az eredményhirdetés előtt visszalépett. Így Vörös lett az eljárás győztese, vele viszont nem tudtak kapcsolatba lépni, így nem tudni, mi lesz a hetilap közel 18 évnyi múltjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik