Belföld

Gusztustalan barna víz folyik a csapokból Vecsésen

A vízmű szerint akkor jön elő a jelenség, ha nagyobb munkát végeznek a hálózaton, de őszig már nem terveznek ilyet.

Büdös, élénkbarna színű víz folyik időről időre a csapokból Vecsésen, az ott élők úgy érzik, hiába várnak a probléma megoldására – írja a Blikk. A helybeliek Facebook-csoportjában nem túl gusztusos fotókat osztanak meg, azt állítják: a városvezetés arra hivatkozik, hogy öregek a vízvezetékek, lerakódások vannak a csövek falain, ami néha lemosódik.

Igazából a helyi vízmű a napokban előre jelezte, hogy számítani kell a barna vízre: kedden kötötték be a mentőállomást a hálózatba, ami miatt nagyobb területen el kellett zárni a vizet. Amikor a munka végén újranyitják a csapokat, a vezetékekben megfordul a vízáramlás iránya, és lemossa a csövek faláról a felületére ráülepedett anyagot, ami csak vas és mangán, de az egészségre ártalmatlan – magyarázta a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. elnöke.

Azt a szolgáltató is elismeri, hogy nem gusztusos látvány a barna víz, de csak átmenetileg kell elviselni. Őszig már nem terveznek hasonló munkákat, csak akkor jöhet elő újra a jelenség, ha csőtörést kell javítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik