Belföld

Jégesővel és vad szélrohammal támadhat a vihar éjszaka

Csütörtökön és pénteken gyakorlatilag az ország bármely pontján kialakulhat zivatar, írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtök este és péntekre virradó éjjel a Dunántúl északkeleti részén és a főváros tágabb környékén a legnagyobb az esély egy-egy adott helyen zivatarra, péntek napközben (a déli óráktól estig) ismét a középső megyékben lehet a legtöbb zivatar.

A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri, néhol jégeső és pár perces vad szélroham szintén előfordulhat.

Éppen ezért az OMSZ másodfokú riasztást adott ki Budapestre és néhány környező járásra a felhőszakadás veszélye miatt, péntekre pedig az egész országra figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt.

OMSZ
OMSZ

Eddig történt

Pest megye tűzoltóegységei rövid időn belül több mint húsz gödi helyszínre kaptak riasztást csütörtök este, kivétel nélkül a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt felgyülemlett víz kiszivattyúzásához, olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.

A Petőfi Sándor utca, a Mikszáth Kálmán utca, a Báthori utca, a Kölcsey Ferenc utca, a Radnóti Miklós utca, a Béke út, a Fenyves utca, a Kazinczy Ferenc utca és a Hernád utca több telkén negyven-ötven centiméter magasan áll a víz.

A vihar megdolgoztatja a szentendrei, a gödöllői, a váci és a fővárosi hivatásos, valamint a pilisvörösvári és a pilisborosjenői önkéntes tűzoltókat is.

A fent említett helyekről kivétel nélkül kaptak riasztást csütörtök este Budapest és Pest megye tűzoltói: a szentendrei, a gödöllői és a fővárosi hivatásos, valamint a pilisvörösvári és a pilisborosjenői önkéntes egységeknek kidőlt fák eltávolítása és vízszivattyúzás ad munkát.

A 11-es főút Visegrád és Dömös közötti szakaszán egy tízméteres fa dőlt az úttestre, az ürömi Tücsök utcában pedig mintegy negyven centiméter magasan áll a víz a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső miatt.

Kiemelt kép: MTI/EPA/PAP/Piotr Augustyniak

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik