Belföld

„Migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek”

A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab származású egyetemistát. A két sértett jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden járnak egyetemre.

A két külföldi egyetemista az egyik pécsi üzletközpont előtt sétált tavaly nyáron és arabul beszélgetett. Ezt hallotta a két fiatal támadó is, akik az üzletház előtti padon ültek a barátaikkal. Ekkor egyikük az egyetemisták felé kiabált azzal, hogy „migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”

Amikor a diákok számon kérték ezt a beszédet a vádlottaktól, a két elkövető szidalmazni kezdte az egyetemistákat, majd utánuk eredtek. Mikor utolérték őket, egyikük a mellkasánál fogva megragadta az egyik egyetemistát, rángatni kezdte, majd a járdára lökte. Közben folyamatosan szidalmazták őket a származásuk miatt.

A földre esett tanulónak sikerült felállnia, majd a helyszínről elszaladt. Ezután a két támadó a másik egyetemista felé fordult, őt is lökdösték, majd acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a diákot a származása miatt. Végül neki is sikerült elmenekülnie, és szerencséjére már nem érték utol.

Az eljárás megállapította, hogy a két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a hazánkban tanuló diákokat, így a cselekményük a súlyos testi sértés kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak  megállapítására alkalmas.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik