Belföld

Nagyvisnyón villámárvíz hömpölygött az utakon

Mint arról korábban írtunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette a veszélyjelzését, és szinte az egész országra riasztást adott ki heves zivatar, illetve felhőszakadás miatt. A zivatar miatt elsőfokú a riasztás, de már másodfokú (narancssárga) a felhőszakadás veszélye miatt.

Az ország egyes részeit már el is érte a brutális vihar. A heol.hu beszámolója szerint Nagyvisnyó és Dédestapolcsány között le kellett zárni az utat a villámárvíz miatt. A lap egyik olvasója videót is készített a jelenségről.

Nagy Csaba katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a településekről délután már több bejelentés is érkezett elázott pincék, alacsonyabban fekvő helyiségek beázása miatt.

Mindeközben a Met Hír nevű Facebook-oldal is közölt egy olvasói felvételt a fonyódi helyzetről, ahol szintén jelentős mennyiségű csapadék hullott le kora délután rövid idő alatt.

A katasztrófavédelem azt írta,  Fonyódon rövid időn belül tíz káresethez riasztották a tűzoltókat, mert pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el a sok csapadék. A Szent István utcában, egy garázsban egy méter magasan állt az esővíz. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúval dolgoztak a kár felszámolásán. A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett riasztás, hogy az ablakon betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet. A marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, a 7-es főút városi szakaszán térdig ér a víz.

A Veszprém megyei Ábrahámhegyen egy kishajó a part menti kövek közé sodródott. Hárman voltak rajta. Az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók kötelek segítségével a hajót visszavontatták a vízre.

Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, majd indulnak a következő káresemény helyszínére.

Az Időkép villámtérképéről pedig azt lehetett leolvasni, hogy 14 óra 17 perckor több mint ezer villám csapott le az országra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik