Belföld

Életfogytiglant kért az ügyész a dövényi gyilkosokra, akik az áldozat barátnőjével nyalatták le ujjukról a vért

Szerdán a perbeszédekkel célegyenesbe fordult a Miskolci Törvényszéken a dövényi horrorisztikus gyilkosság pere.

A gyilkossággal vádolt férfiak és a nő az ismerősét látogatta meg Dövényben, ahol vele együtt italozni kezdtek. Később azonban szóváltásba keveredtek és ekkor elhatározták, hogy megölik.. Egyikük kardot, kést, bicskát készített be az autóba, majd szóltak a férfinak, hogy hazaviszik. Mikor megérkezett a későbbi áldozat élettársa szóltak neki, hogy üljön be a kocsiba, mert őt is hazaviszik.

Ezt követően Putnokra indultak a férfi testvéréhez. A sofőr azonban korábban lekanyarodott. Kést nyomott a mellette ülő nő oldalához, a háta mögött ülő párja torkát pedig elvágták, a vérét pedig lenyalatták az ujjukról a barátnőjével.

Később egy putnoki pincében többször kardot szúrtak a férfi fejébe és testébe. A kegyetlen elkövetők több, mint ötven sebet ejtettek az áldozaton. Barátnője a helyszíni szemle során azt mondta, hogy végig kellett nézni ahogy szinte földarabolják a szerelmét a szeme előtt. Ezt követően a dövényi házba vitték a nőt, és a szőnyegbe csavart holttestet. A nőt combon szúrták majd azzal fenyegették, hogy megerőszakolják. Az asszonyt végül másnap elengedték a holttestet pedig egy sertéstrágyával teli emésztőgödörbe dobták.

A mai napon tartott perbeszédében életfogytig tartó fegyházat kért a gyilkosságban közreműködő Rokkóra és társaira az ügyész, míg a bűnpártolással vádolt negyedrendű cinkosukra börtönt kért.

A brutális gyilkosok egymással próbálták elvitetni a balhét, és az utolsó szó jogán sem ismerték be a bűnösségüket. Elismerték, hogy ott voltak a helyszínen, de azt tagadták, hogy ők végeztek volna a férfival. A holttest eltüntetésében segédkező nő azonban beismerte tettét, védője felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a törvényszéktől. A bíróság jövőhéten hoz ítéletet a hátborzongató ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik