Belföld

Láncait veszítette Komjáthi Imre

Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól. A proletárok e forradalomban csak láncaikat veszíthetik. Cserébe egy egész világot nyerhetnek. Világ proletárjai, egyesüljetek!

– így végződik a Kommunista kiáltvány, és óhatatlanul nem tud más az ember eszébe jutni, amikor a Komjáthi Imréről azután közölt videót nézi, hogy leoldozták az MSZP-s politikust a Suzuki-gyár kerítéséről.

A „Munkát, kenyeret!” feliratú vörös pólót viselő politikus kedd reggel láncolta magát az esztergomi gyár kerítéséhez, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra, hogy a Suzuki-gyárban nem tartották be a hőségriadóra érvényes szabályokat. Nem sokkal később kisbuszokkal takarták el a dolgozók elől a tiltakozó MSZP-st.

Komjáthi Imre arról beszélt, miután láncait veszítette, hogy sikeres volt az akciója, mert most már mindenki tudja, hogy milyen jogtiprások történnek a Suzuki-gyárban:

Egész Magyarország megtudta, milyen gyalázat folyik a Suzuki-gyárban

– mondta Komjáthi. Majd arról beszélt, hogy sok dolgozó is jelezte neki, hogy köszönik, amit értük tesz. Az MSZP-s azt is felidézte, hogy kirúgták korábban azt a férfit, aki szakszerveztet akart alapítani a Suzukinál.

Kiemelt kép: MSZP / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik