Belföld

Cigiért ment, trafikrablót üldözött a Józsefvárosban egy fotós

Kiraboltak hétfőn este nem sokkal kilenc óra előtt egy dohányboltot Budapest VIII. kerületében, a Práter utcában. Az esetet egy arra járó fotós, Veres Viktor jelentette a rendőrségen, aki azonnal a menekülő rabló után eredt. Segítségének köszönhetően a rendőrök villámgyorsan elkapták és őrizetbe vették az elkövetőt. A fotós elmesélte, hogy történt a nem mindennapi eset.

Este háromnegyed kilenckor lementem tartalék cigiért a dohányboltba. Egy barátommal beszélgettem telefonon, ezért addig nem akartam bemenni az üzletbe, amíg beszélgetek. Egyszer csak kiabálást és futkorászást hallottam bentről. Kinyílt az ajtó és kijött egy férfi fekete nadrágban és felsőben, majd utána egy lány kiabálva, hogy azonnal hívjátok a rendőröket. A fekete ruhás férfi elkezdett hadonászni a késsel, és valami olyasmit kiabált, hogy szétvág mindenkit. Utána pedig csak annyit láttam, hogy az eladó a kukának esett

– mondta Veres Viktor.

A fotós ezt követően azonnal hívta a kerületi rendőrkapitányság központi számát, közben a menekülő rabló után eredt, és folyamatosan tájékoztatta a vonalban lévő rendőrt arról, hogy melyik térfigyelő kamera van arra, amerre üldözi.

Az Üllői útig kikergettem, majd leintettem az egyik kiérkező rendőrautót. Beültem, és mondtam, hogy Thaly Kálmán utcában hol tűnt el a férfi.

Ez a hely egy udvarra vezető átjáró volt,  így mire a rabló átért, már rendőrök várták a túloldalon.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a férfi 122 ezer forintot nyúlt le a kasszából. Előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek a letartóztatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik