Belföld

Meg akartak erőszakolni egy ukrán lányt Lőrinciben

Néhány nappal a bűncselekmény elkövetése után ítélet született annak a fiatalembernek az ügyében, aki megtámadott egy vele egykorú ukrán nőt Lőrinciben az utcán.

A 25 éves férfi június 10-én éjjel egy óra körül követte el a bűncselekményt a település központjában. A város belterületén haladt az autójával, amikor meglátta a járdán magányosan hazafelé tartó, általa korábban nem ismert lányt. Lassított, majd a kocsiablakon keresztül leszólította a lányt, de az nem válaszolt neki. A férfi a közömbösség ellenére is folytatta a molesztálást, kiszállt a járművéből, elállta a lány útját, majd egy telefonos mobilalkalmazás segítségével próbált meg vele kommunikálni, mivel az ukrán állampolgár nem tudott magyarul. Amikor a kapcsolatfelvételnek ez a formája sem járt eredménnyel, a férfi felemelte a lány szoknyáját, mire kapott egy pofont.

A cselekmény nem sokkal később erőszakos fordulatot vett. A férfi többször megütötte a lányt, miközben megkísérelte befogni a száját, illetve lefogni a kezeit. A hangosan sikoltozó nő a földre került, ahol a férfi benyúlt a szoknyája alá, ám amikor a lány védekezésképpen megkarmolta a nyakát, elfutott a helyszínről.

A Hatvani Járási Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt emelt vádat a fiatalemberrel szemben. A bíróság 3 év börtönre ítélte a támadót, valamint ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. A támadó és védője enyhítésért, míg az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik