Belföld

Feljelentés tesznek Tiborcz István vári terjeszkedése miatt 

Feljelentést tesz a rendőrségen a Párbeszéd I. kerületi képviselője, miután a Budavári Önkormányzat még áprilisban lemondott egy több százmillió forintot érő vári műemléképület elővásárlási jogáról Orbán Viktor miniszterelnök veje, azaz Tiborcz István javára.

V. Naszály Márta a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölttel tartott közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hűtlen kezelés és károkozás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést. Szerinte ugyanis a Fortuna utcában található ház méretei és az az összeg (370 millió forint – a szerk.), amennyiért a vevő megvehette az ingatlant az önkormányzat döntése után, feltűnő aránytalanságban áll a várban található ingatlanokhoz képest.

Tiborcz István zöld jelzést kapott egy 370 milliós vári műemlékház megvételéhez
A fideszes önkormányzat lemondott elővásárlási jogáról, így Orbán Viktor veje bevásárolhat.

A Párbeszéd I. kerületi polgármester-jelöltje azt mondta, szerinte egyáltalán nem volt előkészítve a döntés, amellyel az önkormányzat lemondott a jogáról, ugyanis képviselőként sem tájékoztatták arról, hogy mi is az, amit nem kíván megvenni a kerület. V. Naszály Márta közölte, a felkínált 370 millió forintos vételár meglehetősen jutányos ár lett volna az önkormányzatnak az ingatlanért.

Szerinte ez esetben nem érvényesült a felelős gazdálkodás, ezért fordult a hatóságokhoz.

Emlékezetes, a Budavári Önkormányzat fideszes többségű képviselő-testülete mindössze egy hét leforgása alatt döntést hozott, és Nagy Gábor Tamás polgármester javaslatára lemondott elővásárlási jogáról.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik